nieuws

Publieksprijs van gerecycled goud

 

De delving van goud is vaak een ramp voor landschap en milieu. Daarbij werken de mensen vaak onder zeer slechte omstandigheden. Wij willen graag de aandacht vestigen op de meest 'groene' manier van hergebruik van goud, namelijk door directe recyceling. Lever uw goud niet in voor contant geld maar laat er door een goudsmid iets nieuws van maken i.p.v. een nieuw sieraad te kopen. Om dit onder de aandacht te brengen hebben we een actie bedacht. We gaan met z'n allen een publieksprijs maken voor iemand die publiekelijke waardering verdient. We maken hiervoor een gouden ring. Wie de ring krijgt is aan jullie. Om de ring te maken gaan we goud inzamelen. Ook ontwerpen kunnen door jullie ingediend worden. Na het maken van deze ring zal er van het overgebleven goud nog een ring gemaakt worden voor één van de mensen die goud gedoneerd heeft. De verloting hiervan wordt door een notaris verzorgd. Zie voor meer info: www.hofsmedenblog.knis.nl  

 

 

Herinnerings sieraden

 

Wij hebben diverse herinnerings sieraden gemaakt in opdracht, waarbij de overlede

op verschillende manieren door de overgebleven dierbare bij zich gedragen kan worden.

Omdat wij vaker deze vraag krijgen willen we met u deze foto's delen zodat u een klein

beeld krijgt van de mogelijkheden voor een exclusief voor u gemaakt sieraad.

 

 

  Deze beide ringen verbergen een askamer 

 

    

Onder in de scheen is een massief stuk gemaakt    Met een klein goudplaatje is de askamer 

die is uitgeholt. Hier is een beetje as in gedaan.    dichtgelast.

 

 

         Dit zilveren medallion is gemaakt om een haarlokje te herbergen.

 

Naast bovenstaande voorbeelden verwerken wij ook vingerafdrukken

van een overledene in een sieraad.

De afdruk wordt dan ingelazerd in zilver of goud.

 

 

 

                                                       Uw oude goud

Nu de goudprijs zo hoog staat is het moment voor u om uw oude goud te transformeren naar iets nieuws wat vandaag bij u past.

Wij recyclen uw oude gouden sieraden en maken er een volledig nieuwe creatie van.

Als vertrekpunt voor uw persoonlijk sieraad kan u kiezen uit onze volledige collectie want we vervaardigen al onze juwelen stuk voor stuk met de hand. 

Wij kunnen uw goud rechtstreeks herwerken in het nieuwe sieraad. Wenst u dat liever niet of geeft u de voorkeur aan een andere kleur van goud, dan kunnen we goud uit onze voorraad verwerken. Mooie edelstenen uit uw oud goud kunnen we eventueel in uw nieuwe sieraad herzetten.

Als het goud dat u ons brengt als basismateriaal dient, wordt de waarde van uw goud in mindering gebracht van het totale bedrag van het door u gekozen sieraad. Kijkt u voor voorbeelden eens hieronder en op onze pagina 'nieuw van oud'.

 

           

Smelten van het goud                 Nieuw draad                              Het eindresultaat

 

 

                                                    Cursus

Heeft u al eens eerder een cursus edelsmeden gevolgd en heeft u enige ervaring in het zagen, vijlen en solderen van edelmetaal? Dan kunt u zich opgeven voor een cursus van 10 lessen van 3 uur in ons atelier. Deze worden gegeven door Aafke Hof op aanvraag van tenminste 4 gegadigden. Zij heeft dan een vrij programma waarin ze u begeleidt met elk sieraad dat u wil maken. Deze cursus is in overleg met de groep op een middag of een avond voor € 250,-

 

Heeft u nog geen ervaring met het werken met gereedschappen en edelmetaal dan verwijzen wij u naar de cursus edelsmeden van de Volksuniversiteit Emmen. Deze lessen worden ook gegeven door Aafke. Hier leert u in een groep van 10 cursisten de basis beginselen van het edelmeden. Bent u enthousiast dan kan u daarna doorstromen naar een cursus bij ons.